Binnenkijken bij een gezin in Amersfoort

Een groot kookeiland in het midden

We hebben onze woning uitgebreid en in samenwerking met een interieurstyliste en SMAAK keukens hebben we de nieuwe keuken ontworpen. De ruimte die door de uitbouw ontstond, bood genoeg mogelijkheden om voor een groot kookeiland in het midden van de keuken te kiezen. Dit geeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar zorgt ook voor een fijne, centrale plek in ons huis.

Een soepel proces

De samenwerking tussen ons, Maaike van Studio Refined, en SMAAK keukens verliep uitstekend. Het was duidelijk dat Maaike al vaker met SMAAK keukens had gewerkt, wat het hele proces soepel en efficiënt maakte. Een keuken uitzoeken en de indeling kan lastig zijn zeker omdat het moet passen bij het overige interieur in huis. Echt een aanrader!

Op prettige hoogte geplaatst

We zijn vooral erg blij met de wijnklimaatkast, die op een prettige hoogte is geplaatst. Aan de linkerkant hebben we een kast met dezelfde uitstraling, maar hier bewaren we ons servies. Deze symmetrie zorgt voor een rustig geheel in de keuken. Het eiland is ruim en we hebben voldoende loop en werkruimte in de keuken.

Het middelpunt van ons huis

Het kookeiland met zitruimte is absoluut het middelpunt van ons huis. Onze kinderen genieten daar 's ochtends van hun ontbijt en omdat het eiland naar de tuin is gericht, voelt het alsof de keuken en de tuin  in elkaar overlopen. Het is echt de plek waar we als gezin samenkomen en van de ruimte genieten.

Een gezin uit Amersfoort

Overzicht