Binnenkijken bij Hans en Mariette

Er waren best veel uitdagingen m.b.t. de opstelling van de keuken, maar het is allemaal samengevallen en tot een geheel gebracht.

Er stonden letterlijk 40 verhuisdozen in ons nieuwe huis met daarop een sticker “KEUKEN”. Hoe krijgen wie die spullen allemaal in onze nieuwe keuken vroegen wij ons af. Maar door de enorme hoeveelheid praktische opbergruimte in de keuken en niet te vergeten de bijkeuken is dit prima gelukt. Wij zijn ontzettend blij met de keuken énde bijkeuken.  Er waren best veel uitdagingen m.b.t. de opstelling van de keuken, maar het is allemaal samengevallen en tot een mooi geheel gebracht. Dat maakt het echt bijzonder!

De Liebherr koeler heeft de HydroBreeze functie die een koude nevel van rond 0 °C en de levensmiddelen de extra kick voor een langere houdbaarheid geeft.

Een van die uitdagingen was de kelder klep die midden in de keukenvloer zat. Door de hoge kastenwand naar voren te plaatsen en een zgn. binnendeur van 90cm te plaatsen in uitvoering van hetzelfde materiaal en look en feel als de keukendeuren hebben wij een heel strak geheel weten te creëren. De binnendeur heeft 145graden scharnieren waardoor de deur helemaal open kan. Daardoor blijft er prima beweegruimte over als de deur naar de kelder even openstaat.

In de hoge kastenwand zitten niet alleen de combimagnetron en de stoomoven, maar ook de grote koelkast of ijskast Deze Liebherr koeler is het topmodel van Liebherr en heeft o.a. drie biofreshladen met HydroBreeze functie die een koude nevel van rond 0 °C en de levensmiddelen de extra kick voor een langere houdbaarheid geeft. HydroBreeze zorgt voor een optisch wow-effect net als de het openen en sluiten van de ijskast:  dit doe je door op de deur te kloppen

SMAAK keukens adviseerde ons om gespoten aluminium te gebruiken als achterwandje van BOKMERK met daarbij de stopcontacten die mee gespoten zijn in dezelfde kleur waardoor ze mooi wegvallen in het geheel.

Alle apparatuur hebben wij samen met SMAAK keukens met zorg uitgezocht en daar zijn wij heel blij mee. Neem de BORA kookplaat met afzuiging, deze werkt perfect. Wij hebben gekozen voor de PURMU deze heeft een brugfunctie waardoor je twee kookzones kan koppelen en er een grote schaal op kan zetten, aldus een enthousiaste Hans. De kookplaat is ook nog eens vlak ingebouwd waardoor hij mooi wegvalt in het werkblad. Wij zochten ook een oplossing voor het randje tussen de vensterbank en het werkblad. Het vensterbankje is in hetzelfde composietmateriaal uitgevoerd als het werkblad, dat maakt het één geheel. Tegels vonden wij te druk, SMAAK keukens adviseerde ons daarom  om een gespoten aluminium achterwandje te gebruiken van BOKMERK met daarbij de stopcontacten die mee gespoten zijn in dezelfde kleur waardoor ze mooi wegvallen.

De bijkeuken is super praktisch ingericht en de ruimte is optimaal benut.

Direct aansluitend aan de keuken is de bijkeuken, oorspronkelijk wilde wij onze eigen side by side koelkast daarin zetten. Door de gesprekken en adviezen van SMAAK keukens zijn wij op hele andere gedachten gekomen. De Bijkeuken is nu super praktisch ingericht en de ruimte is optimaal benut.

Zo zijn de wasmachine en droger weggewerkt in een speciale Laundry kast, hebben wij een superfijne tandem-apothekerskast waar heel veel in kan, is er een kledingkast, vrieskast, een spoelgedeelte en een le mans hoekkast waardoor je de hoek van de bijkeuken veel beter kan benutten.

Wij vinden allebei dat SMAAK keukens ons waanzinnig goed begeleid heeft. Hun kwaliteiten zijn luisteren, meedenken en goede en eerlijke adviezen geven.

Wij zijn in het hele proces van de keuken en de bijkeuken samenstellen best vaak bij SMAAK keukens langs geweest en het voelde altijd prettig en fijn en welkom.  Voor de bijkeuken zijn wij ook bij een tweetal interieurbouwers geweest en het verschil met SMAAK keukens die uiteindelijk ook gewoon maatwerk levert, is dat SMAAK keukens echt meedenkt en ervaring heeft met het praktisch indelen van de ruimte. Dus in tegenstelling tot de interieurbouwers die meer maken wat jezelf aangeeft. Wij vinden allebei dat  SMAAK keukens ons ëcht heel goed begeleid heeft. Hun kwaliteiten zijn luisteren, meedenken en goede en eerlijke adviezen geven. Daar komt bij dat wij twee hele prettige en vakkundige monteurs over de vloer hadden die heel secuur werken en echtplezier hebben in hun werk. De service van SMAAK keukens vinden wij over het hele proces gezien ongelofelijk goed.

Hans en Mariette uit Soest

Overzicht