Binnenkijken bij Yvonne Brouwer

De keuken was aan vervanging toe

Mijn man en ik wonen hier al sinds de jaren '80, in een pand dat ooit een suikerwarenfabriek was. We hebben de ruimte gesplitst in een atelier en een woongedeelte. De keuken was aan vervanging toe, en zo zijn we bij SMAAK keukens terechtgekomen na wat rondkijken bij verschillende keukenzaken.

Ons interieur is allesbehalve standaard

We hebben goed nagedacht over de nieuwe indeling. Het is een vierkante ruimte met een doorloop, waar voorheen een kleine hoekkeuken stond. Om de ruimte beter te benutten, hebben we gekozen voor een lange aanrechtwand en kasten aan de andere kant. Ons interieur is allesbehalve standaard, met een duidelijke voorliefde voor de jaren '60 en '70. Daarom was het belangrijk dat de materialen en kleuren van de keuken goed aansloten bij onze stijl, aangezien de keuken een integraal onderdeel is van ons leefgedeelte.

Een duidelijke wensenlijst

SMAAK keukens heeft voor ons een ontwerp gemaakt op basis van de door ons aangeleverde maten en afmetingen. We hadden een duidelijke wensenlijst voor de achterwand, zijpanelen en de hoogte van het werkblad. Hoewel het soms lastig was om onze ideeën in de showroom volledig over te brengen, hadden we het fijn gevonden als iemand bij ons thuis zou komen zodat wij de mogelijkheden visueel hadden kunnen toelichten.

Hierdoor creëer je meer diepte in de ruimte

We zijn vooral erg blij met het geïntegreerde afzuigsysteem, waardoor we ons idee voor de achterwand perfect konden realiseren. Het algehele plaatje met de achterwand met aders in combinatie met de andere kast en vloer waarin de kleur terug komt. De achterwand en kasten lopen niet door tot aan het plafond. Hierdoor creëer je meer diepte en oogt de ruimte groter. Het eindresultaat is precies zoals we bedacht hadden!

Yvonne Brouwer

Overzicht